Queen отново са номер 1 във Великобритания

Концертният албум на бандата "Live Around The World" оглави британския чарт

10 октомври 2020
social
Снимка от facebook

Queen + Adam Lambert победиха корейската група Blackpink в битката за първото място в албумната класация на Великобритания. Легендарната банда и техният вокалист издадоха колекцията с концертни изпълнения "Live Around The World" на 2-и октомври, а високите продажби им осигуриха първенството в седмичния чарт.

"Live Around The World" е десетият албум номер 1 на Queen в Обединеното кралство и първият от близо 25 години след премиерата на "Made in Heaven" от ноември 1995 г. - последният запис с вокалите на Freddie Mercury. Новото постижение идва почти 45 години след като бандата оглави класацията за първи път с албума "A Night at the Opera" през декември 1975 г. Lambert за първи път се изкачва до върха на британския чарт за албуми.

Eminem, Michael Jackson, Rod Stewart и U2 са другите музиканти, които имат по 10 албума номер 1 във Великобритания. ABBA и Bob Dylan са с по 9.

Brian May благодари на феновете за подкрепата: “Благодаря ви, че ни направихте номер 1 след всички тези години. Бог да ви благослови".

Royer Taylor от своя страна коментира: "Номер 1, любимото ми число. Минаха 25 години откакто Queen имахме албум номер 1 и въпреки това вълнението е огромно и до днес! Благодаря на всички, които са излезли и са си го купили. Надявам се да ви харесва много!".

Adam Lambert: "Много съм развълнуван, че сме номер 1!!! Както винаги съм казвал, аз съм най-големият късметлия на света, защото имам възможността да работя с Brian и Roger, и съм изключително доволен, че хората се забавляват с този албум толкова много! Невероятно е, че можем да почетем легендарната музика на Queen след толкова много години. Надяваме се скоро да можем отново да обикаляме по света и да правим концерти".

Корейската група от 4 момичета Blackpink достигна второто място в класацията с дебютната си колекция на техния роден език "The Album".

"(What’s The Story) Morning Glory?" на Oasis се завърна в подреждането на третата позиция. Това се случи след като петият най-добре продаван албум за всички времена във Великобритания, след като по случай 25-ата му годишнина беше преиздаден на колекционерска плоча.

Новини