„Queen” ще пуснат неиздавана песен на Меркюри

08 юни 2022
social
Снимка от youtube screenshot

Неиздавана досега песен на „Queen”, изпята в края на живота му от вокалиста Фреди Меркюри (1946-1991), може да бъде пусната на пазара през септември тази година. За това съобщиха членовете на групата Брайън Мей и Роджър Тейлър пред Би Би Си, предаде БГНЕС.

"Намерихме едно малко бижу, наследство от Фреди, за което бяхме забравили малко", каза Тейлър. "Песента е страхотна, това е истинско откритие. Тя е от записите на "Чудото" от 1989 г. и мисля, че ще бъде издадена през септември", добави барабанистът на групата.

От своя страна Мей обясни как е била открита песента и че групата се е опасявала, че парчето, с работно заглавие "Face It Alone", няма да бъде възстановено, но в крайна сметка тези опасения не са се потвърдили. "Тя беше сякаш невиждана, въпреки че беше наоколо. Търсихме я много пъти и вече мислехме, че не може да бъде намерена", казва китаристът на групата. Той разкри, че техниците "сякаш са залепили" фрагментите от песента, и признава, че работата им е била успешна. "Това е красиво и трогателно", казва музикантът.

Новини