Рапъри получиха най-много номинации за Видео-музикалните награди на MTV

Madonna стана единствената звезда, номинирана във всяко от петте десетилетия на церемонията

26 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Рапърите Lil Nas X, Jack Harlow и Kendrick Lamar получиха най-много номинации за тазгодишните видео-музикални награди на MTV. И тримата ще се борят в по 7 категории. След тях с по 6 номинации са Doja Cat и Harry Styles. Претенденти за статуетките са също Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Billie Eilish, Rosalía и Ed Sheeran. 

Предстои да бъдат обявени имената на звездите, които ще се разпишат с изпълнения на церемонията, която ще се проведе на 28-и август в Ню Джърси. 

Поп кралицата Madonna също получи номинация за най-добро пълнометражно видео за “Madame X”. Това е нейната 69 номинация. Тя е звездата с най-много награди в историята на церемонията - общо 20 и единствената, която е номинирана във всяко от петте десетилетия, откакто се провежда събитието. 

Феновете могат да гласуват за своите любими изпълнители в 22 полово неутрални категории на сайта на наградите до 19-и август. Гласуването за “Най-добър нов изпълнител” продължава до началото на самата церемония. 

Предстои да бъдат обявени номинираните в категориите за социални мрежи, включително “Група на годината” и “Песен на лятото”.

 

Новини