Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Разширяват столичния бул. "Тодор Каблешков" на седем етапа
Разширяват столичния бул.
Снимка: БГНЕС
Разширяват столичния бул. "Тодор Каблешков" на седем етапа Петък, 29.05.2020 г., 16:15 ч. Първият етап от реконструкцията започва в неделя

В неделя започва разширението на столичния бул. "Тодор Каблешков" - от бул. "България" до ул. "Луи Айер". Строителните дейности ще бъдат разделени в седем етапа, като първият участък от реконструкцията на булеварда от бул. "България" до ул. "Боянски водопад" се очаква да приключи в началото на август, обясни при представянето на проекта кметът на София Йорданка Фандъкова:

"Той се развива изцяло в южната част, няма да засегне съществуващия в момента булевард, така че движението няма да се спира и няма да се затруднява. В момента заедно с разширението на този участък работим много усилено за осигуряване работата и в следващия участък от ул."Луи Айер" през бул."Черни връх" до бул."Симеоновско шосе".

Реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" включва ново трамвайно трасе и велоалеи от двете страни на булеварда. Столичната община е инвестирала около 11 млн. лв за отчуждаване на терени по трасето, колкото ще струва и разширението на бул. "Тодор Каблешков" в първия му участък.

Коментари