Реал Мадрид ликува за 14-и път с трофея от Шампионската лига

Кралският клуб победи Ливърпул с 1:0 във финала на „Стад дьо Франс"

29 май 2022
social
Снимка от БГНЕС

Реал Мадрид победи Ливърпул с минималното 1:0 във финала на Шампионската лига и ликува за рекорден 14-и път с трофея от най-престижния европейски клубен турнир.

В герои за испанците се превърнаха Винисиус Жунир, който вкара единствения гол в 59-та минута и Тибо Куртоа, който направи феноменални спасявания на вратата.

Така Кралският клуб ликува отново с купата след 2018-а, когато пак триумфира над „червените“, но с резултат 3:1.

Двубоят на „Стад дьо Франс" в Париж стартира с повече от половин час закъснение заради хаос с влизането на привърженици на Ливърпул на стадиона, като полицията дори използва сълзотворен газ срещу запалянковци на "червените".

Според УЕФА входовете са били затворени заради съображения за сигурност, но множество клипове показваха, как англичани прескачат оградите и влизат без билети на стадиона. Върволици от опашки пред пропусквателните пунктове наложиха забавянето на първия съдийски сигнал, който в крайна сметка дойде около 22:36 часа българско време.

Ливърпул остава с шест триумфа в ШЛ и не успя да прибави към този през 2019. Клоп игра в четвъртия си финал в съревнованието, но загуби за трети път, след като отстъпи и с Борусия Дортмунд през 2013 в спора за трофея. 

Новини