Red Hot Chili Peppers и Lauryn Hill ще пеят на фестивала "Global Citizen"

11 юли 2023
Red Hot Chili Peppers
Снимка от БГНЕС

Red Hot Chili Peppers и Lauryn Hill ще бъдат сред хедлайнерите на фестивала "Global Citizen", който ще се проведе в Сентрал парк в Ню Йорк на 23-ти септември. 

Списъкът със звездите, които ще участват в благотворителното събитие, включва още рапърката Megan Thee Stallion, певеца Conan Gray и южнокорейската група Stray Kids. 

Събитието е безплатно, но неправителствената организация "Global Citizen" насърчава хората да си спечелят пропуски, като се присъединят към различни каузи като борбата с бедността, глада и климатичните промени, както и в защита на правата на жените и момичетата по света. 

Според изявлението на организацията тази година за първи път от няколко десетилетия насам броят на хората, живеещи в крайна бедност, се увеличава.

“Кампанията ще обедини милиони гласове, подкрепени от някои от най-големите световни звезди, и ще настоява за спешни действия на световните лидери, които се събират в Ню Йорк за Генералната асамблея на ООН през септември". 

"Тази година 27-ата международна среща на ООН, срещите на Г7, Световната банка и срещата в Париж за борба с климатичните промени не успяха да постигнат съществени резултати или да разрушат несправедливите системи в света", заяви ръководителят и един от основателите на "Global Citizen", Hugh Evans. "Самодоволството не може да победи. Ако искаме да видим напредък в развитието и по отношение на промените в климата, държави като САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и всички нации от Г7 да предприемат категорични и спешни действия. Всеки човек има жизненоважна роля в процеса и заедно, всички ние, трябва да насочим усилията си към това да се постигнат реални резултати през септември". 

Концертът на "Global Citizen" се провежда ежегодно от 2012 г. и съвпада с Генералната асамблея на ООН. Всяка година събитието привлича десетки световни знаменитости. Миналата година на сцената в Сентрал парк в Ню Йорк излязоха Metallica, Charlie Puth, Jonas Brothers, Måneksin, Mariah Carey и Rosalía, а в Акра, Гана, пяха Usher, SZA, Stormzy и Tems.

Новини