The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Ремонтират знака на Hollywood преди 100-годишния му юбилей
Ремонтират знака на Hollywood преди 100-годишния му юбилей
Снимка: pxhere.com
Ремонтират знака на Hollywood преди 100-годишния му юбилей Неделя, 18.09.2022 г., 10:09 ч. През годините надписът е бил обект на вандализъм и се четял “HuLLYWO D”

Прочутият надпис Холивуд, монтиран над световната столица на киностудиата, ще бъде ремонтиран преди честванията на вековния си юбилей следващата година.

Знакът на Холивуд е американска забележителност и културна икона. Разположен е на планината Лий, в района на каньона Бийчууд в планината Санта Моника.

Работата по освежаването на монументалния знак започва в понеделник и се очаква да продължи осем седмици, обяви организацията "Холивуд сайн тръст", която отговаря за знака.

След почистване със струя под налягане, 14-метровите букви ще бъдат пребоядисани. Общо 1500 литра грунд и бяла боя са осигурени за процедурата.

"Този знак е гордост за Лос Анджелис и нямаме търпение феновете по света да го видят обновен за специалната годишнина", обяви президентът на "Холивуд сайн тръст" Джеф Заринам.

Знакът Холивуд е поставен през 1923 г. и първоначално е бил Холивудленд. Идеята е била да бъде временна конструкция, само за 18 месеца, която да рекламира жилищен комплекс. Но тъй като се е застоял повече от предвиденото, историята му продължава.

През годините надписът е бил обект на вандализъм, а неподдържан и изоставен, е търпял повреди няколко пъти. Така през 1970 г. първото “О” било наполовина счупено, а третото напълно паднало. Или казано с други думи - хората виждали “HuLLYWO D”.

След това знакът се възражда и става символ, който впечатлява всички посетители на Лос Анджелис.

Коментари