Ringo Starr e работил с Paul McCartney по новия си албум

23 август 2023
Ringo Starr
Снимка от БГНЕС

Ringo Starr обяви подробности за новия си мини албум, в който участва и бившият му колега от Beatles, Paul McCartney.

Проектът е със заглавие „Rewind Forward“ и е четвърти за Starr през последните три години. В съдържанието има четири песни, а премиерата ще бъде на 13-и октомври. 

Заглавната песен ще излезе този петък, 25-и август.

„Rewind Forward“ беше нещо, което казах неочаквано“, обясни Starr за заглавието на албума. „Това е само една от онези реплики като „A Hard Day’s Night“. Просто така ми дойде. Но всъщност няма смисъл… Опитвах се да си го обясня и най-доброто, което мога да ви кажа за това какво означава е: Понякога, когато искате да продължите напред, първо трябва да се върнете назад“. 

Певецът, текстописец и барабанист е съавтор на предстоящата песен заедно с Bruce Sugar, с когото е работил и по други мини албуми, а останалата част от изданието включва сътрудничества с множество негови „стари и нови“ приятели.

McCartney е написал песента „Feeling The Sunlight“, която е втора в траклиста, а бившите членове на Heartbreakers, Mike Campbell и Benmont Tench са автори на заключителната песен „Miss Jean“.
 
Китаристът на Toto, Steve Lukather, който участва и в All Starr Band – групата на Ringo - е автор на „Shadows on the Wall“ заедно с певеца на Toto, Joseph Williams.

Принос за записа имат също китаристът, певец, автор на песни и бивш член на Eagles, Joe Walsh, както и Steve Dudas, Lance Morrison, Matt Bissonnette, Torrance Klein, Weston Wilson, Kipp Lennon и Marky Lennon.

Всички песни са записани в домашното студио на Ringo в Лос Анджелис с изключение на „Feeling the Sunlight“, която е записана основно в Обединеното кралство.

Ето и съдържанието на "Rewind Forward":

1. ‘Shadows on the Wall’
2. ‘Feeling the Sunlight’
3. ‘Rewind Forward’
4. ‘Miss Jean’

През последните три години Starr издаде още няколко подобни проекта. През 2021 г. той пусна "Zoom In" и "Change The World", а "EP3" излезе през септември миналата година. 

Датата за премиерата на "Rewind Forward" съвпада с последния ден от американското турне на All Starr Band, което започва на 15-и септември. 

Преди дни Dolly Parton представи своята интерпретация на класиката на Beatles "Let It Be", в която участват Starr и McCartney.

Миналия месец стана ясно, че предстои да излезе и "последната песен" на легендарната ливърпулска четворка, която е била възстановена с помощта на изкуствен интелект.

Новини