Ringo Starr отмени концерти заради COVID-19

Музикантът се е заразил докато е на турне в Северна Америка

03 октомври 2022
social
Снимка от БГНЕС

Сър Ringo Starr отмени няколко концерта от турнето си в Северна Америка, защото се е заразил с коронавирус.

82-годишният музикант от “Beatles” отмени две изяви през уикенда в последната минута заради заболяване. Тогава от екипа му уточниха, че не става дума за COVID-19. 

Днес обаче говорител на барабаниста заяви, че вече е потвърдено, че Ringo се е заразил с коронавирус и турнето ще бъде сложено на пауза. Той се възстановява у дома, се добавя в изявлението. 

Датите за тази седмица са отменени и предстои да се вземе решение какво ще се случи със следващите концерти в САЩ и Мексико. 

"Ще ви държим в течение за всички промени”, каза говорителят пред BBC.

Миналата година Ringo призна, че е избягвал да излиза от дома си в началото на пандемията, за да не се зарази, въпреки че е ваксиниран.  

Турнето му се отложи именно заради върлуващата инфекция и беше подновено тази година през май от Канада. Там Starr изнесе повече от 25 концерта. 

Музикантът стана известен като барабанист на Beatles през 60-те години на миналия век. Той пее и основните вокали в песни като “With A Little Help From My Friends” и “Yellow Submarinе”. Успешната си солова кариера стартира през 1970 г.

Формира групата си “All-Starr band” през 1989 г. В постоянно променящия се състав влизат рок легенди като Joe Walsh, Peter Frampton, Todd Rundgren и Sheila E.

Сър Ringo получи рицарско звание през 2018 г., а през 2015 г. Беше въведен в Залата на славата на рокендрола като солов артист.

 

Новини