Rob Thomas: Трябваше да правя коледен албум през лятото

В специално интервю за Magic FM&TV, Rob Thomas ни разказа за новата си песен с Carlos Santana "Move" и за коледния албум, който излиза на 22-и октомври!

08 октомври 2021
social

През август Rob Thomas се събра с Carlos Santana за сингъла “Move”, тяхната първа обща песен след хита “Smooth” от 1999 г. Оказва се, че това не е единственият проект, по който певецът е работил по време на локдауна.

В специално интервю за Magic FM&TV Thomas сподели, че е готов да издаде първия си коледен албум. Премиерата ще бъде на 22-и октомври. Освен оригинални песни той е включил и кавъри на по-малко комерсиални празнични парчета, като “That Spirit of Christmas” на Ray Charles и “Christmas Time” на Bryan Adams. Албумът е записан по време на горещата вълна това лято в Ню Йорк, в домашното студио на изпълнителя:

"Всяка година по Коледа аз свиря на пианото коледни песни и казвам на съпругата си: "Искам да направя коледен албум!". Проблемът беше, че трябваше да го направя през лятото. Затова тази година цяло лято домът ми и студиото ми бяха украсени като за Коледа, с елха и всичко останало, за да мога да се пренеса в един коледен свят. В албума подбрах малко кавъри и малко мои песни, като се стараех да избягам от коледните стереотипи при правенето на музиката. Този път повечето песни са по-лични за мен самия, затова вътре можете да откриете кавъри на Bryan Adams, Ray Charles и Dolly Parton. Неща, с които израснах и наистина много обичам".

Междувременно Rob Thomas работи и по нов албум с групата си Matchbox Twenty. Чуйте всички подробности лично от изпълнителя в разговора ни с него:

 

Новини