Robbie Williams посвети песен на злобните коментари в социалните мрежи

23 май 2023
Robbie Williams
Снимка от БГНЕС

Robbie Williams е написал песен за неприятните коментари, които чете за себе си в социалните мрежи.

Певецът работи по своя 15-и албум и призна, че едно от парчетата за него се фокусира върху това как негативните и откровено злобни коментари на непознати онлайн се отразяват на психичното здраве. 

Пред в. Daily Star Robbie Williams обясни: 

"Имам песен, озаглавена "Comments Section". Вече не чета коментари. Трябваше ми известно време да се дистанцирам от тях, но сега съм ги спрял. Понякога се случва да ме засегнат. Така си напомням от време на време, че това е място, което не бива да посещавам". 

49-годишният певец още си спомня какво са писали хората за него в ранните години от кариерата му и за това как се е измъчвал да вижда собствената си неувереност отразена в техните думи:

"Потъвах все по-надълбоко, четях тези неща за себе си, които сякаш бяха потвърждение на това, което си мислех и аз - че съм ужасен човек".

Robbie опитал да чете секциите с коментарите на двама свои известни приятели, а логиката му била, че ако и те са толкова мразени на думи, това би означавало, че просто хората, които пишат, са лоши. И това обаче не помогнало:

"Бях едва на втория коментар и той гласеше:"Мразя тези двамата почти толкова, колкото онзи дебелак Robbie Williams". И не можех да се откъсна от коментарите в нечия чужда секция за коментари". 

Robbie призна, че се надява новият му албум да оглави класациите, за да може това да противодейства на ниската му самооценка. 

Новини