Rod Stewart и Jools Holland представят албума „Swing Fever“

05 декември 2023
Rod Stewart
Снимка от Orpheus Music/Warner Music

Сър Rod Stewart и Jools Holland с неговият Rhythm & Blues Orchestra представят албума „Swing Fever“ - поздрав от 13 трака към вечните песни на The Big Band Years, възобновен от двама истински гиганти в музикалния свят. Албумът излиза на 23 февруари 2024 г.

За първи път новите партньори в суинга на Великобритания се обединиха за запис, за да споделят несравнимия си талант в почит към песни като „Ain't Misbehavin“, „Frankie And Johnny“, „Sentimental Journey“ и „Lullaby Of Broadway“. Песните са записани в собственото студио на Jools в Гринуич.

„Swing Fever“ е реализация на комуникацията между Rod и Jools, започнала през годините на пандемията. С него Rod постига и мечтата си да направи албум с песните, които в много отношения са върхът за времето си. 

Седнали заедно, двамата дадоха подробности за записа. Jools разказва:

„Тъкмо си събирах багажа, за да замина за Коледа, и ти ми звънна. Не бяхме говорили надълго и нашироко преди. Помислих си „обичам Rod, колко вълнуващо“, а ти каза "искам да направя запис". Винаги съм бил фен на Rod и разбрахме, че харесваме старата музика".

„Вече бях започнал да правя суинг албум, но не се получи така, както го исках“, обяснява Rod. „Беше повече Frank Sinatra, отколкото Louis Prima. Така че се отказах от него и тогава осъзнах, че човекът, при когото трябва да отида, е Jools. Освен това нашият фанатичен ентусиазъм ни свърза. Така че започнахме да записваме“.

Първата песен от колекцията е обработка на „Almost Like Being In Love“, написана от Frederick Loewe и станала известна с изпълнение на Frank Sinatra и Nat King Cole. 

"Swing Fever":

Lullaby Of Broadway
Oh Marie
Sentimental Journey
Pennies From Heaven
Night Train
Love Is The Sweetest Thing
Them There Eyes
Good Rockin’ Tonight
Ain’t Misbehavin’
Frankie And Johnny
Walkin’ My Baby Back Home
Almost Like Being In Love
Tennessee Waltz

 

Новини