Rodrigo разказва за токсичната романтика с "Vampire"

30 юни 2023
Olivia Rodrigo
Снимка от Animato Music / UMG

Преди броени дни Olivia Rodrigo анонсира името и премиерната дата на втория си албум "Guts", а днес 20-годишната изпълнителка пусна водещия сингъл - "Vampire".

Продуцирана от Daniel Nigro (основен творчески партньор на Rodrigo в "Sour") и написана съвместно с него, "Vampire" е отклонение от мечтателните текстове на Olivia в предишни хитове като "Drivers License". Преди "Vampire" да избухне с вълнуващо темпо, тракът започва с тежки акорди на пиано, създавайки образ на млада жена, сама пред клавишите с мислите си за бивш приятел. Докато мелодията набира скорост, Rodrigo разказва за токсичната романтика, която изцежда жизнената ѝ силa... като вампир.

"Бях разстроена и отидох сама в студиото, седнах на рояла, и мелодията и текстът просто се изляха от мен - като извънземно преживяване", спомня си Olivia. "Песента е за това, че се чувствам объркана и отначало планирах тя да бъде пиано балада. Но когато с Dan започнахме да работим по "Vampire", съчетахме текста с тези страхотни барабани и темпото се промени. Сега е песен за разбито сърце, на която можеш да танцуваш."

Видеоклипът към "Vampire", режисиран от известната художничка, режисьор и фотограф Petra Collins, направи своята глобална премиера на билбордове на Times Square. Collins режисира и видеото към "Brutal" и печели номинация за "Грами" за работата си по клипа към 4 пъти платинения, оглавяващ класацията Billboard Hot 100 - "good 4 u". Вчера Rodrigo и YouTube бяха домакини на ексклузивно събитие за премиерата на "Vampire" в Лос Анджелис, където Olivia разкри предизвикателството #vampireOR2 Shorts и отпразнува пускането на визуализацията заедно с феновете си.

Отчасти записан в легендарното студио Electric Lady Studios в Ню Йорк, предстоящият албум на Olivia оживява най-вече в студиото на Nigro в Лос Анджелис и ще излезе на музикалния пазар на 8-ми септември. Въпреки че всяка песен засилва емоционалната откровеност, която винаги е пронизвала разказите ѝ, Rodrigo разкрива изцяло нови измерения на артистичността си.

Новини