Róisín Murphy е могъща вещица в нов сериал

В продукцията певицата от Moloko прави актьорския си дебют

13 октомври 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Róisín Murphy прави актьорския си дебют като могъщата вещица Меркурий в новия сериал “Незаконният син и самият Дявол”, който ще излезе на 28-и октомври. 

Фентъзи поредицата е базирана на тийнейджърския роман на Сали Грийн от 2014 г. “Полулош”. В него се разказва за враждуващи групи вещици и за Нейтън Бърн, син на черния магьосник Маркъс Едж.

“Става дума за младеж, който се опитва да открие себе си”, коментира Murphy пред NME. “Не познава баща си. А баща му се оказва част от лоша компания. Моята героиня пък събира силна магическа кръв. Кръвта е нещо като валута в този свят – трябва ти определена кръв, за да можеш да се превърнеш във вещицата, която ти е отредено да станев, когато навършиш 18 г. Това е разказ за порастването”. 

Murphy, която стана известна през 90-те като част от поп дуото Moloko, заяви, че преди да бъде поканена за ролята от режисьора, не си е и помисляла за кариера като актриса. “Мисля, че режисьорът ми беше фен. Вероятно е имал някакъв план и с появата на тази вещица е решил, че е създадена точно за мен. Честно казано, бях малко изненадана, когато ми предложиха ролята и не мислех, че мога да я изиграя, но се пробвах да прочета сценария по телефона и всички много харесаха това, което чуха. Така че, от любопитство, приех работата”.

Murphy добавя, че е било забавно първата ѝ роля да е на толкова зъл образ: “Това е хубава роля за начало. Тя е бляскава, двулична. Към края тичам по един коридор и се превръщам във въпросната вещица чрез специални ефекти. Децата ми казаха “О, ето я истинската ни майка”. 

Певицата казва, че вероятно ще продължи с актьорството и в бъдеще. Междувременно работи по шестия си самостоятелен албум, за който си партнира с германския диджей и продуцент DJ Koze.

“Албумът е просто брилянтен. Ще бъде забавно да го издадем, защото записът е много весел”, казва тя за колекцията. Засега няма информация кога ще излезе.

 

Новини