“Роял Албърт Хол” призова за обществени дарения

Известната зала в Лондон претърпя големи финансови загуби заради коронакризата

08 септември 2020
social
Снимка от Wikipedia

“Роял Албърт Хол” призова за обществени дарения, които да спасят прочутата концертна зала от фалит. 

Залата в Лондон затвори врати през март заради коронавируса. Резултатът е 18 милиона британски лири загуба, като междувременно ръководството е върнало над 6.5 милиона на посетители заради отменените събития. 

От “Роял Албърт Хол” предупредиха, че ако не получат помощ следващата година ще затворят окончателно.

Британското правителство обяви програма от 1.57 милиарда британски лири за спасяване на сектора за култура и изкуство на страната, но се оказа, че “Роял Албърт Хол” не отговаря на изискванията за получаване на помощ. От правителството посъветваха залата да кандидатства за държавен заем, но той може да бъде отпуснат едва през декември. 

"Роял Албърт хол" е открита през 1871 година. Строежът е поръчка на кралица Виктория в памет на нейния починал съпруг принц Алберт фон Сакс-Кобург-Гота. Оттогава насам в залата са изнасяли концерти водещи изпълнители от различни жанрове, като всяка година в нея се провеждат над 350 представления на класическа, поп и рок музика, балет и опера, спортни събития, церемонии по награждаване, училищни и обществени прояви, благотворителни представления и банкети.

 

 

Новини