Rolling Stones празнуват 60 години с концерти в Европа

Турнето на рок ветераните започва през лятото

14 март 2022
social
Снимка от facebook

След няколко дни намеци, рок ветераните Rolling Stones обявиха подробности за турнето си по случай 60-годишния юбилей на групата.  

Обиколката ще бъде във Великобритания и Европа през лятото.

Турнето “SIXTY” с ново шоу и продукция започва от Мадрид на 1-и юни, след което ще мине през Мюнхен, Ливърпул, Амстердам, Берн, Милано, Лондон, Брюксел, Виена, Лион, Париж, Гелзенкирхен и Стокхолм.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The Rolling Stones (@therollingstones)

Серията следва концертите на Mick Jagger, Keith Richards и Ronnie Wood “No Filter” в САЩ. 

“Извиняваме се, че ви накарахме да чакате толкова дълго, но това приключи”, коментира Keith Richards, “Винаги съм казвал, че най-доброто място за рокендрол е на сцената заедно със Stones, а тази година е много специална. Нямам търпение да репетираме с Mick, Ronnie и някои приятели, колелото се върти. Ще се видим много скоро”. 

Ronnie Wood добави: “Когато погледна към морето от хора, когато свирим в Европа, виждам само усмивки. Това стопля сърцата ни и се радвам, че правим щастливи хората винаги, когато се изявяваме на живо. Нямам търпение да се качим на тази нова сцена с момчетата и да се позабавляваме”.

По време на концертите за юбилея, групата ще отдаде почит на покойния барабанист Charlie Watts, който почина миналото лято на 80 години.

 

Новини