Rolling Stones са записали нова музика с Paul McCartney и Ringo Starr

22 Февруари 2023
Rolling Stones
Снимка от БГНЕС

Почти 60 години след първата им среща, Rolling Stones и двамата живи членове на Beatles работят по нова музика заедно. По информация на Variety, Paul McCartney вече е записал бас части за предстоящия албум на Rolling Stones, за който те отново си партнират с носителя на “Грами” за продуцент на годината през 2021 г. Andrew Watt. Ringo Starr предстои също да свири в новия проект. 

Звукозаписните сесии са се провели в Лос Анджелис през последните седмици. Все още да не е ясно кои песни ще бъдат включени във финалния списък, както и дали McCartney и Starr ще се окажат заедно в едно парче. Според източниците на Variety работата по албума наближава финалните си етапи. Засега обаче никой от споменатите участници не е потвърдил информацията. 

През 2021 г. фронтменът Mick Jagger каза, че бандата има много готови записи, а китаристът Keith Richards написа в Instagram на Нова година, че се задава нова музика от Stones. 

Watt, който спечели две награди “Грами” на тазгодишната церемония на 5-и февруари за работата си с Ozzy Osbourne, през годините се е превърна в желан партньор за ветераните на рока, макар творчеството му да клони предимно към поп музиката, като например “Peaches” на Justin Bieber и “Break My Heart” на Dua Lipa. Той си партнира и с други легенди като Pearl Jam, Iggy Pop и Ozzy. С Elton John са големи приятели и работят заедно по албума “Lockdown Sessions” през 2020 г., както и по дуета на британския музикант с Britney Spears, “Hold Me Closer”, през 2021 г.

Stones не са издавали оригинален материал от 2005 г. “A Bigger Bang”. През 2016 г. пуснаха “Blue & Lonesome”, колекция с блус кавъри, в която има и две песни с участието на Eric Clapton. 

Бандата работи по нова музика от години и е много вероятно следващият им албум да включва песни с участието на барабаниста Charlie Watts, който почина през 2021 г. на 80 години.

Новини