Rolling Stones споделиха нова версия на “Wild Horses”

16 януари 2023
Rolling Stones
Снимка от БГНЕС

Rolling Stones споделиха нова лайф версия на “Wild Horses” от предстоящия албум с музика на живо “GRRR Live!”.  Колекцията ще излезе на 10-и февруари и е посветена на специално шоу на бандата от турнето за 50-годишнината им “50 and Counting” от 2012 г. 

Концертът се провежда през декември 2012 г. в Нюарк, Ню Джързи, и е излъчен чрез платен достъп със заглавие “The Rolling Stones: One More Shot”.

Сега музиката е ремиксирана и обновена за новото издание на различни физически носители.

Въпросният концерт е специален и заради участието на известни гости в него. Lady Gaga се присъедини към групата за дует с Mick Jagger в “Gimme Shelter”, а John Mayer и Gary Clark, Jr. участваха в “Going Down”.

На 2-и февруари за първи път от повече от десетилетие цялото шоу отново ще бъде излъчено онлайн чрез лайфстрийм компанията Kiswe.

Това ще бъде вторият лайф албум на Stones с архивен материал. През май 2022 г. бандата издаде “El Mocambo 1977” - първото официално издание на таен концерт, който Stones изнасят в клуб “El Mocambo” в Торонто. 

Наскоро беше потвърдено, че следващият албум на Rolling Stones е с участието на покойния Charlie Watts на барабаните. Според “The Sun” китаристът Ronnie Wood е казал, че новият материал ще бъде издаден през лятото. В някои от песните в него свири Watts, а в други Steve Jordan, който зае мястото зад барабаните за турнето на бандата след смъртта на Charlie. 

Watts почина през 2021 г. на 80-годишна възраст. Той беше барабанист на легендарната група от самото ѝ създаване в началото на 60-те години на миналия век.

Новини