Романтична музика за романтично настроение по Magic

Романтична музика в ефира ни ще звучи до 21 февруари

10 Февруари 2022
social

Независимо дали сте привърженици на празника на любовта или деня на виното - в седмицата на двата повода в ефира на Magic FM и Magic TV ще преобладава романтичната музика.

Който и празник да изберете, не забравяйте да изпиете чаша вино с любим човек под звуците на любимата си музика.

Свети Валентин се отбелязва на 14 февруари в някои страни като Ден на любовта. На тази дата двойките изразяват любовта си един към друг, като си изпращат поздравителни картички и подаръци с формата на сърце. Традиционно се празнува в англоговорящите страни (Valentine's Day) и някои страни от Южна Америка (като „Празник на любовта и приятелството“). След 90-те години на 20 век добива известност и на други места (предимно в Третия свят), основно от рекламни кампании на производители на цветя и сладкарски продукти.

Името на празника идва от християнски мъченик, наречен Валентин, живял през 3 век. Първоначално стар римокатолически празник, той започва да се свързва с романтичната любов през Средновековието.

Трифон Зарезан (или Ден на лозаря) е български народен празник в чест на свети Трифон.

Празнува се от лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите на 14 февруари, а не когато Българската православна църква тържествено чества Трифоновден

Новини