Ryan Reynolds се подложи на колоноскопия във видео

Актьорът загуби бас със свой приятел 

14 септември 2022
social
Снимка от БГНЕС

45-годишният Ryan Reynolds с изненада научи, че има малък полип на дебелото черво, след като си направи колоноскопия публично.

Актьорът качи видео в личния си канал в YouTube, в което заедно с неговия приятел Rob McElhenney, с когото са собственици на футболен клуб, обясняват, че са се хванали на бас преди година - Ryan ще си направи колоноскопия и ще документира процедурата във видео, ако Rob научи уелски език. От клипа става ясно, че приятелят му е изпълнил неговата част от облога и сега е ред на актьора да изпълни своята. Така се стига и до момента, в който и двамата се подлагат на изследването.

Клипчето е част от здравна кампания в САЩ, насочена най-вече към мъже на 45 и повече години, за превенция на рака на дебелото черво. Според специалистите тази форма рак е лечима ако бъде установена навреме, а регулярната колоноскопия може да се окаже животоспасяваща. 

“При нормални обстоятелства не бих се снимал докато ми правят медицинска процедура. Но не всеки ден можеш да насочиш вниманието към нещо, което със сигурност спасява човешки животи. Това е достатъчна причина за мен да ви позволя да гледате, докато ми пъхат камера в задника”, казва Ryan във видеото на влизане в болницата, където ще му бъде направена колоноскопията. Той признава пред лекаря си, че това ще му е за първи път и на всичкото отгоре го снимат, което е просто ужасно.

След около 30-минутната процедура лекарят съобщава на актьора, който има три деца със съпругата си Blake Lively, че са му открили и отстранили малък полип и това е била потенциално животоспасяваща процедура, защото пациентът не е имал никакви симптоми. Reynolds му благодари, включително за това, че са го накарали да си направи изследването. 

За по-малко от 24 часа след публикуването видеото е било гледано над 200 000 пъти и има над 100 000 харесвания.

Новини