Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Само в 34 страни в света няма COVID-19
Само в 34 страни в света няма COVID-19
Снимка: pixabay.com
Само в 34 страни в света няма COVID-19 Сряда, 29.04.2020 г., 17:28 ч. Сред тях са Коморските острови, Лесото, Таджикистан и Туркменистан

Само 34 страни не са регистрирали нито един случай на коронавирус, съобщи „Ройтерс“. Заразените по света са над 3 милиона.

Сред свободните от COVID-19 страни са Коморските острови, Лесото, Таджикистан, Туркменистан и малки островни държави в Тихия океан като Науру, Кирибати и Соломоновите острови.

Това обаче не означава непременно, че ако страната не е регистрирала случаи на заразата, такива няма. Например Северна Корея не е потвърдила нито един случай на COVID-19, но граничи с Китай, Русия и Южна Корея, страни, в които има голям брой заразени, а това означава, че вирусът може да е проникнал и на нейна територия.

Пет страни и територии са успели да преборят вируса, след като са потвърдили случаи на заразата. Тези държави са Ангила (самоуправляваща се задморска територия на Великобритания в Карибско море), Гренландия, карибските острови Сейнт Бартс и Сейнт Лусия, и Йемен.

Коментари