Саундтрак албумът към "Soul" спечели Оскар

Продукцията на Pixar беше отличена и в категорията за анимация

26 април 2021
social
Снимка от Анимато Мюзик/Universal Music Group

Пълнометражната анимация на Pixar Animation Studios - „Soul” спечели Оскар на 93-та церемония по връчването на наградите в категорията за анимация, а саундтрак албумът към продукцията беше обявен за най-добрия.

„Soul” ни запознава с Джо Гарднър, гимназиален учител по музика, който получава шанса да свири в най-добрия джаз клуб в града. Една малка грешна стъпка обаче го пренася от улиците на Ню Йорк до „Великото някога“ - фантастично място, където новите души се сдобиват със своята индивидуалност, странности и интереси, преди да отидат на Земята. Твърдо решен да се върне обратно, Джо действа в тандем с преждевременно развита душа на име 22, която не разбира привлекателната сила на човешките преживявания. Докато Джо отчаяно се опитва да покаже на 22 какво прави живота толкова прекрасен, той може и да открие отговорите на някои от най-важните житейски въпроси.

Режисьори на филма са носителят на Оскар Пийт Доктър („Отвътре навън“, „В небето”) и Кемп Пауърс („Една нощ в Маями”), а продуцент е номинираната за Оскар Дейна Мъри („Лу“).

Саундтракът “Soul” на CD включва 42 инструментални композиции и джаз парчета. Винил версията на албума от носителите на Оскар, композиторите Trent Reznor и Atticus Ross е с 23 песни.

Новини