Саурон взема властта в първия трейлър на "Пръстените на властта 2"

14 май 2024
Rings of Power
Снимка от БГНЕС

"Зло, древно и могъщо, се завърна" - това казва принц Дурин в началото на първия трейлър за втория сезон на сериала-предистория на "Властелинът на пръстените", "Пръстените на властта". 

Видеото се фокусира върху възхода на могъщия враг на Средната земя. Саурон (Charlie Vickers) се преструва на елф и помага на Келебримбор (Charles Edwards) за изработването на пръстените на властта. Появат се различни зловещи твари, които пъплят по земята, докато героите на поредицата се готвят за битка, сред тях Галадриел (Morfydd Clark), Елронд (Robert Aramayo), Арондир (Ismael Cruz Córdova) и Исилдур (Maxim Baldry).

В трейлъра за кратко се вижда и героят, познат като Странникът (Daniel Weyman), размахващ дървена тояга. На финала на сезон 1 беше разкрито, че той е един от магьосниците Истари. Макар и до момента да няма потвърждение на предположенията, че това е ранна версия на Гандалф, най-известният от магьосниците в Средната земя, от екипа на сериала не отричат теориите. 

За кратко е показана и Барад-дур — Черната кула на Саурон в Мордор.

Снимките за втория сезон на "Пръстените на властта" започнаха през 2022 г. във Великобритания. Първият сезон беше заснет в Нова Зеландия. Премиерата на новите епизоди е на 29 август.

Преди седмица Warner Bros. обяви, че Andy Serkis ще се завърне в ролята на Ам-гъл в първия от два нови филма от вселената на "Властелинът на пръстените". Peter Jackson, който режисира оригиналната трилогия, ще бъде продуцент.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини