Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Scorpions дадоха "Знак за надежда"
Scorpions дадоха
Снимка: facebook
Scorpions дадоха "Знак за надежда" Сряда, 29.04.2020 г., 18:17 ч. Групата представи нова песен, която да вдъхне надежда на хората по време на пандемията

Германските рокаджии Scorpions представиха новата си песен "Sign of Hope".

"Тези дни работим по много рок парчета за новия ни албум”, пише бандата във Facebook страницата си, “но заради драматичната COVID-19 пандемия, искаме да ви дадем малък "Знак на надежда" ("Sign of Hope"), който дойде от сърцето в тези смутни времена... останете здрави и на сигурно място.... обичаме ви".

Въпреки че бандата е известна с песни като “Rock You Like a Hurricane” от 1984 г., музикантите са подходили доста по-нежно към “Sign of Hope”. Баладата е построена около мелодия от акустична китара, докато фронтменът Klaus Meine пее в припева “Дай ми надежда / само малко надежда / малко успокоение за душата / и всичко ще бъде наред”.

Това е първата нова музика от групата, която според информациите работи над следващия си албум, докато е под карантина. Meine наскоро разкри, че той и колегите му поддържат връзка в извънредното положение чрез социалните мрежи и приложенията за видеоразговори. "Опитваме се да намерим и нещо добро в цялата ситуация, да продължим с песните си. Но разбира се, нямаме търпение за деня, в който отново ще можем да съберем бандата заедно в студиото".

Фронтменът каза още, че се чувства "привилегирован" заради това, че може да продължи да работи във време, в което толкова много хора губят работата си. “Да имам възможността да се върна в студиото и да продължа да работя над нови песни, да пиша нови текстове, да мога да бъда креативен, това е прекрасно нещо, особено в тези дни. Всички сме затворени и нямаме възможност да отидем никъде. Не можем да пътуваме, не можем да се движим, но поне можем да продължим да творим, да се потопим в света на творчеството. И се надявам от това да излезе нещо хубаво".

Коментари