Сериалът на The Weeknd е спрян след остро критикувания първи сезон

29 август 2023
The Weeknd
Снимка от БГНЕС

Tелевизионният сериал "The Idol", който имаше едни от най-лошите отзиви за тази година, е спрян.

Сатирата за музикалната индустрия, с участието на Lily-Rose Depp и Abel "The Weeknd" Tesfaye, беше атакувана от критиците веднага след премиерата. 

Слуховете за спиране на поредицата започнаха още преди финалът на първия сезон да бъде излъчен, но от телевизията HBO отрекоха това да е вярно.

Сега обаче от компанията са казали пред американското списание Variety, че "The Idol" няма да има втори сезон. Цитира се говорител на HBO, който казва, че това е една от „най-провокативните оригинални програми“ и е „доволен от силния отзвук сред публиката“. Той добавя, че компанията, създателите и продуцентите са се съгласили „да не продължават“ с втори сезон и благодарят на всички участници за „невероятната им работа“.

Много хора предположиха, че "The Idol" е обречен, още когато HBO намали първоначално планираните шест епизода на пет. Все пак оттам до последно твърдяха, че съдбата на поредицата не е решена.

"The Idol" е създаден от автора на хитовия сериал "Euphoria",  Sam Levinson, и новината за него беше посрещната с голямо вълнение.

В него се проследява историята на поп звездата Джослин (Lily-Rose), която се забърква с мистериозния шеф на нощен клуб Тедрос, изигран от The Weeknd, който също е сред създателите на сериала. Вълнението за продукцията беше помрачено, след като се появиха съобщения за производствени проблеми и "токсична атмосфера" на снимачната площадка.

Актьорският състав беше принуден да защити сериала на пресконференция преди премиерата, където Levinson каза пред репортерите, че "The Idol" ще бъде най-големият сериал на лятото.

Тази прогноза се оказа малко оптимистична. Още след първия епизод реакциите бяха преобладаващо негативни. 

Levinson и актьорският състав все още не са коментирали новината за спирането на сериала. 

Междувременно The Weeknd продължава с основната си работа, изнасяйки концерти на стадиони по целия свят. Lily-Rose ще се появи в предстоящия филм за вампири "Nosferatu". А Levinson работи върху трети сезон на "Euphoria". Не е ясно кога продължението на хитовата поредица ще бъде пуснато на екран, заради стачките в Холивуд, както и заради смъртта на актьора Angus Cloud, който изпълняваше една от главните роли.

Новини