Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Шакира се изправи пред съд в Каталуния
Шакира се изправи пред съд в Каталуния
Шакира се изправи пред съд в Каталуния Четвъртък, 06.06.2019 г., 15:16 ч. Колумбийската певица даде показания по делото за възможно укриване на данъци

Шакира застана пред каталунски съд, за да даде показания по възможно укриване на данъци, предаде БТА.

Световноизвестната изпълнителка се яви в съда на Есплугес де Лобрегат в автономната област Каталуния. Шакира е заподозряна в шест престъпления, свързани с неплащане на подоходен и имуществен данък за периода 2012-2014 година. Според фиска дължимите суми от изпълнителката възлизат на 14,5 милиона евро.

Прокуратурата обвинява Шакира, че в периода 2011-2014 г. не е плащала данъците си в Испания, където е живяла. Тя е отговорна обаче само за периода 2012-2014, тъй като за задълженията от 2011 г. има давност.

Шакира съжителства официално от 2011 г. с футболиста на "Барселона" Жерар Пике, от когото има две деца. 42- годишната певица се регистрира като данъкоплатец в Испания през 2015 г. Преди това нейната данъчна регистрация е на Бахамските острови. Миналата година говорител на барселонската прокуратура каза, че "това не съответства на действителността" и подчерта, че партньорът на Шакира и техните деца живеят в района на Барселона.

Адвокатите на Шакира настояват, че по-голямата част от доходите преди 2014 г. произлизат от нейни турнета по света, и че певицата не е живяла в Испания повече от шест месеца годишно - условие, за да плаща данъци в страната.

Коментари