Ще има "Матрицата 5" - избран е режисьор и сценарий

04 април 2024
Keanu Reeves
Снимка от YouTube screenshot

Култовият франчайз "Матрицата" ще бъде продължен с пети филм. Студиото Warner Bros. обяви, че режисьорът Drew Goddard ще ръководи проекта по написан от него сценарий. 

Lana Wachowski, която създаде филмовата поредица заедно със сестра си Lilly Wachowski и режисира "Матрицата: Възкресения" от 2021 г., ще бъде изпълнителен продуцент на новия филм.

"Няма да преувелича ако кажа, че филмите "Матрицата" промениха киното и живота ми. Изящното артистично изкуство на Lana и Lilly ме вдъхновява всеки ден и съм изключително благодарен за възможността да разкажа история в рамките на света, който те създадоха", каза Goddard, който ще бъде и сред продуцентите на лентата.

От Warner Bros. обясниха, че Goddard се е обърнал към студиото "с идея за пети филм "Матрицата". Според тях "това ще бъде един страхотен начин да продължим света на Матрицата, като едновременно той ще почете това, което Lana и Lilly започнаха преди повече от 25 години, и ще предложи уникална перспектива, базирана на любовта му към поредицата и героите".

Goddard е познат добре като сценарист - в тази си роля той получи номинация за "Оскар" за "Марсианецът". Написал е сценария за "Z-та световна война" и „Чудовищно“, както и за сериала "Daredevil". Режисьор е на „Хижа в гората“ (2011 г.) и "Тежки времена в "Ел Роял" (2018 г.).

"Матрицата" с Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss и Hugo Weaving излиза по кината през 1999 г. Франчайзът продължи с "Матрицата: Презареждане" и "Матрицата: Революции" през 2003 г. Опитът за рестарт на поредицата с "Матрицата: Възкресения" беше доста посредствен, но това явно не е охладило желанието за нови продължения. Засега няма никаква информация за проекта на Goddard, като не се съобщава и кога евентуално филмът може да излезе по кината. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини