Simon Gallup напусна The Cure

Басистът заяви, че му е писнало от предателства

18 август 2021
social
Снимка от facebook

Simon Gallup напусна The Cure и яростно избухна по този повод, че му е писнало от предателства. 61-годишният басист обяви оттеглянето си от групата във Facebook: "С донякъде натежало сърце вече не съм член на The Cure! Късмет на всички тях … ". На въпрос от един от последователите му в социалната мрежа, Simon отговори: "ОК съм... просто ми писна от предателството".

Кийбордистът Roger O’Donnell изглежда коментира ситуацията с напускането на Simon, когато възкликна в Twitter, че барабанистът Lol Tolhurst е бил видян да си купува бас китара: "Приятел току-що ми каза, че е видял Lol в китарния център да си купува бас???????". Негов последовател го попита в коментарите: "Хей, Roger, радвам се, че Lol изпробва нови неща, но вярно ли е това, което каза Simon за напускането на бандата?", а O’Donnell отговори: "Кой казва, че феновете на Cure нямат чувство за хумор!".

Simon, който свири и на клавишни, е член на групата от десетилетия, като се присъедини през 1979 г. Той напусна през 1982 г., след скарване с фронтмена Robert Smith, но се завърна в състава две години по-късно.

Музикантът не участва в два албума на групата от общо 13 - "Three Imaginary Boys" от 1979 г. и "Japanese Whispers" от 1983 г.

62-годишният Robert по-рано беше категоричен, че въпреки "трудните периоди", ще трябва да се случи "нещо наистина изключително", за да се сложи край на приятелството им.

През 2019 г. хитмейкърът на "Boys Don't Cry" заяви във връзка с тяхната неразрушима връзка: "Имали сме трудни периоди през годините, но успяхме да съхраним силното си приятелство, което се формира на базата на общите ни преживявания като тийнейджъри. Когато имаш такива приятели, особено от толкова дълго време, ще трябва да стане нещо наистина изключително, за да се разруши това приятелство. Направили сте толкова много заедно, имате толкова общи спомени, просто не искаш да загубиш такива приятели".

Последният албум на The Cure, "4:13 Dream", излезе през 2008 г., а сега работят над цели два. Robert обаче наскоро призна, че те може да са последните в кариерата им: "Работим по два албума, като единият е много, много мрачен, а другият не е. И са почти готови. Остава само да реша кой ще ги миксира".

Новини