След 22 години Carlos Santana и Rob Thomas се събраха

Музикантите представиха първия сингъл от новия албум на Santana

20 август 2021
social
Снимка от кадър YouTube

Carlos Santana и Rob Thomas се събраха за създаването на нов запис за първи път от 22 години. "Move" е първата колаборация на музикантите след мегахита от 1999 г. "Smooth", който оглавяваше американската класация в продължение на 12 седмици и донесе на изпълнителите три награди "Грами" - за запис и песен на годината, както и за най-добра вокална поп колаборация.

Сега Santana и Thomas, който е фронтмен на Matchbox Twenty, си партнират с American Authors за първия сингъл от новия албум на група Santana "Blessings And Miracles".

“"Move" се появи по подобие на "Smooth". Беше като божествено вдъхновение зад кулисите. И просто знаех, че трябва да го запиша с Rob", казва Santana в изявление и добавя "Песента е за това да събудиш молекулите си. Да усетиш искрата и да се активираш за, нали знаете, движение. Когато работим заедно с Rob, създаваме разкошно звучене".

Албумът "Blessings And Miracles" се очаква да излезе на 15-и октомври и в него участват също Kirk Hammett от Metallica, Chris Stapleton, Rick Rubin, Diane Warren, Steve Winwood, Corey Glover, Ally Brooke, Narada Michael Walden и покойният Chick Corea.

Новини