След 6 години чакане Adele се завръща с нови сингъл и албум

Новата музика е вдъхновена от изпитанията в живота на певицата

15 октомври 2021
social
Снимка от facebook

Adele се завърна с първа нова музика от 2015 г., когато излезе последният ѝ албум "25".

Британската суперзвезда представи пиано баладата "Easy On Me". В интервю за BBC Radio 2 тя разказа, че това е била първата песен, която е написала за предстоящия си албум "30". С нейния екип се колебаели между три песни, но в крайна сметка преценили, че "Easy On Me" е най-подходяща, защото носи характерното за изпълнителката звучене или както самата Adele казва "Чувствах я точно като "моя" песен".

Видеото към "Easy On Me" е сниман миналия месец в Квебек и е дело на канадския режисьор Xavier Dolan, носител на наградата на журито на кинофестивала в Кан през 2014 г. Той стои и зад клипа на емблематичния сингъл на Adele от 2015 г. "Hello".

"За мен няма нищо по-хубаво от това артистите да се свържат отново след години. Промених се. Аdele се промени. И това е възможност да отпразнуваме как двамата сме еволюирали, и как останахме верни на себе си. Всичко е същото, но някак различно", споделя режисьорът.

По-рано тази седмица Adele публикува официално изявление в социалните мрежи, в което разкри историята зад предстоящата колекция "30":

"Когато преди около 3 години започнах работа по този албум, със сигурност не бях дори близо до мястото, на което се надявах да бъда. Точно обратното. Разчитам на рутината и постоянството, за да се чувствам в безопасност, винаги е било така. И все пак съзнателно, с желание дори, се хвърлих в лабиринт от абсолютна бъркотия и вътрешни терзания! Научих много горчиви истини за себе си. Разделих се с много слоеве, но също така се увих в нови. Открих истински полезни и здравословни начини на мислене, от които да се ръководя и имам чувството, че най-накрая отново намерих себе си. Бих стигнала дотам да кажа, че никога през живота си не съм се чувствала по-спокойна. И така, готова съм най-накрая да представя този албум.

Това беше най-бурният период от живота ми. Докато пишех, мой приятел се отби с бутилка вино и храна, за да ме разведри. Моят мъдър приятел, който винаги дава най-добрият съвет. Това е онзи приятел, който ти казва, че живееш веднъж. Онзи, който стои с мен по цяла нощ и държи ръката ми, докато аз плача неконтролируемо без да знам защо. Приятелят, който винаги е насреща и ще ме отведе някъде, където не искам да отида, който просто иска да ме изведе навън за малко витамин D. Този приятел, който се промъква вкъщи и ми оставя списание, защитна маска и соли за баня, за да ме накара да се почувствам обичана и без да искам да ми напомни не само кой месец е, но и че е време да се погрижа за себе си!

Adele - откровена както никога досега

И накрая приятел, който се интересуваше от мен, дори когато аз бях спряла да се интересувам как е той, погълната от собственото си страдание. С усърдие започнах да подреждам живота си и сърцето си оттогава и този албум разказва тази история.

Домът е там, където е сърцето." 

В поста си певицата съобщи и датата за премиерата на новата колекция - 19-и ноември.

По създаването на "30" тя работи с дългогодишните си съмишленици Greg Kurstin, Max Martin, Shellback, Tobias и Jesso Jr, както и някои нови имена като Inflo и Ludwig Göransson.

Новини