След наградата "Еми" Elton John завърши колекцията си награди EGOT

16 януари 2024
Elton John
Снимка от БГНЕС

Elton John се присъедини към елитния клуб на носителите на EGOT - водещите отличия за телевизия, музика, кино и театър, съответно "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони". 

Наградата "Еми" легендарният британски музикант получи на церемонията за връчване на статуетките за телевизионни постижения, която се състоя снощи в Лос Анджелис. Отличието му донесе неговия концерт "Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium", излъчен на живо по Disney+ през ноември 2022 г. 

Само 19 знаменитости са печелили и четирите отличия в кариерата си. Сред тях John е едва третият представител на поп музиката след John Legend и Jennifer Hudson.

Певецът не присъства на церемонията, защото наскоро е претърпял операция на коляното, съобщиха продуцентите на тричасовия документален филм.

"Чувствам се изключително смирен да се присъединя към невероятно талантливата група на носителите на EGOT. Пътуването до този момент беше изпълнено със страст, отдаденост и непоколебимата подкрепа на моите фенове от цял свят", каза Elton John в изявление. Певецът не пропусна да благодари на всички, които са го подкрепяли по време на дългата му кариера.
 

През годините си на музикалната сцена 76-годишният певец е спечелил шест награди "Грами", награда "Тони" и двe награди "Оскар" за оригинална песен - за "Can You Feel The Love Tonight" от "Цар Лъв" (1994) и "(I’m Gonna) Love Me Again" от "Рокетмен" (2019).

Elton John е един от най-продаваните солови изпълнители на всички времена. Той държи рекорда за най-продаван физически сингъл на всички времена благодарение на 33-те милиона продадени копия от "Candle in the Wind" през 1997 г., песента, което написа за погребението на принцеса Даяна.

Наскоро беше съобщено, че Elton John е приключил работата по албум с Brandi Carlile. Преди това през ноември музикантът разкри, че е завършил нов запис с дългогодишния си партньор в писането на песни Bernie Taupin.

Новини