“Смъртта може да почака”... и премиерата също

За пореден път отложиха премиерата на новия филм за Джеймс Бонд

05 октомври 2020
social
Снимка от Forum Film Bulgaria

Премиерата на новия филм за Джеймс Бонд "Смъртта може да почака" беше отложена за април 2021 г. заради продължаващата коронавирусна пандемия и заради малкото зрители, които се осмеляват да посетят киносалоните в условията на опасност от зараза. 

Филмът трябваше да излезе по екраните първоначално през април тази година, а след това - на 11-и ноември. Продуцентите Майкъл Уилсън и Барбара Броколи заявиха, че премиерата се отлага, "за да може лентата да бъде гледана от публиката в киносалоните по целия свят". 

Решението е взето на фона не особено успешните опити на киносалоните да привлекат публика, откакто отвориха отново след няколкомесечно прекъсване заради пандемията. 

Това е поредната разочароваща новина от Холивуд. По-рано беше обявено и отлагането на премиерите на дълго чакани продукции като "Черната вдовица", "Уестсайдска история" и други. 

Поредицата за Джеймс Бонд е една от най-доходоносните в света. "Спектър" от 2015 г. донесе приходи от 880 милиона долара от прожекции в киносалоните по света, а "007 Координати: Скайфол" от 2012 г. - над 1 милиард долара. 

"Смъртта може да почака" е заснет с бюджет 200 милиона долара. В него ще е последната изява на актьора Даниел Крейг като Джеймс Бонд. 

Новини