Снимат филм по автобиографията на Anthony Kiedis

18 януари 2024
Red Hot Chili Peppers
Снимка от БГНЕС

Фронтменът на Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis, ще бъде обект на биографичен филм. 

Сайтът Deadlinе съобщава, че студиото Universal Pictures разглежда възможностите за филмиране на автобиографията на Kiedis от 2004 г. "Scar Tissue". Според информацията филмът е в много ранен етап на разработка, но е ясно, че Kiedis ще бъде сред продуцентите, заедно с мениджъра на групата Guy Oseary.

Засега няма детайли за това кой ще бъде режисьор и кой ще участва във филма.

"Scar Tissue" проследява отношенията на Kiedis с баща му, пристрастяването към наркотиците, смъртта на основателя на Chili Peppers, китариста Hillel Slovak от свръхдоза хероин, как заедно с басиста Flea са съхранили групата и други. 

Universal Pictures пък обещават филмовата адаптация на книгата да е "шокиращо откровен портрет на един артист, зависим и лидер". 

Kiedis е изразявал съжаление за написването на книгата и все пак вижда нещо положително в нея: 

“Наистина съжалявах за книгата за известно време, защото тя предизвика малко болка. Но после започнах да виждам по-дългосрочните положителни ефекти. Хората я четяха в болници, затвори и училища, и тя наистина имаше положителен ефект. Осъзнах, че не съм написал книгата заради мен, а за да покажа, че човек може да падне до самото дъно и да се върне обратно, и пак да има продуктивен, успешен, щастлив и интересен живот. Така че каквито и срам, болка или неудобство да съм почувствал, си струваше, защото много хора ми се обаждат и казват, че децата им са я чели и са започнали да се държат по-добре заради това".

Red Hot Chili Peppers издадоха два албума през 2022 г. с участието на John Frusciante - "Unlimited Love" и "Return of the Dream Canteen". 

Новини