Снимат сериал по “Blade Runner”

Поредицата ще е продължение на филма на Denis Villeneuve от 2017 г.

16 септември 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Започва работа по сериал, продължение на филма “Blade Runner”. За плановете за проекта се заговори още през февруари миналата година, а няколко месеца по-късно, през ноември, информацията беше потвърдена от режисьора на лентата от 1982 г. Ridley Scott.

Сега една от големите стрийминг платформи, която стои зад поредици като “Властелинът на пръстените: Пръстените на властта” и “Колелото на времето”, официално е дала зелена светлина. Според Variety сериалът ще се казва “Blade Runner 2099”, което означава, че става дума за продължение на филма “Blade Runner 2049” от 2017 г. на режисьора Denis Villeneuve. 

Оригиналният “Blade Runner” е базиран на книгата на Philip K. Dick “Сънуват ли андроидите електрически овце?”. Harrison Ford изпълнява главната роля, а в актьорския състав са също Rutger Hauer, Sean Young и Edward James Olmos. Филмът не постига голям успех в бокс-офиса, но получава добри отзиви от критиката и постепенно се превръща в култова класика на научно-фантастичния жанр в киното. Режисьорска версия излиза през 1992 г., последвана от “финална версия” през 2007 г.

Ford и Olmos се завръщат в ролите си и в “Blade Runner 2049” на Denis Villeneuve, който се превръща в едно от филмовите продължения с най-високи оценки в историята. В актьорския състав са Ryan Gosling, Jared Leto, Ana de Armas, Robin Wright и Dave Bautista. Филмът спечели 259 милиона долара в световния бокс-офис при бюджет от 150 милиона.

 

 

Новини