Snow Patrol се завръщат с нов албум и турне

30 май 2024
Snow Patrol
Снимка от Animato Music / UMG

Snow Patrol обявиха първия си нов албум от шест години. Проектът на ирландската група е озаглавен "The Forest Is The Path" и е продуциран от Fraser T Smith, който е работил с изпълнители като Adele, Dave и Stormzy. Триото Gary Lightbody, Nathan Connolly и Johnny McDaid предлагат първи поглед към необикновения си запис със сингъла “The Beginning”. Бандата даде подробности и за турне във Великобритания, Ирландия и Европа през 2025 г.

"The Forest Is The Path", написан от Gary, Nathan и Johnny, включва 12 песни, а обложката на колекцията и сингъла са картини на вокалиста Gary. “The Beginning“ е основата на албума, създаден по време на пътуване до Съмърсет.

„Песента е с това разтърсващо качество, при което имаш чувството, че виждаш в нечия душа. "The Forest is the Path" е албум, в чиито корени са размисълът, интроспекцията и питането. Един от основните му градивни елементи е идеята за любовта през дистанцията на времето. Не съм имал връзка от много дълго време, 10 или повече години, така че любовта от разстояние за мен означаваше начина, по който една връзка стои в паметта ти, да речем, 10 години“, обяснява Gary. „Мисля за различни грешки, за всяка болка, която може да съм причинил, от място, където вече нищо не боли, освен споменът, когато го върнеш обратно в съзнанието си. Самият спомен е пълен с болка, но всичко около него не е. Държиш в ръката си това огнено кълбо, но сега си с предпазни ръкавици“.

Snow Patrol съобщиха също, че ще направят турне с 8 дати в Обединеното кралство и Ирландия, както и дати в Европа през януари и февруари 2025 г. Феновете, които направят предварителна поръчка на "The Forest Is The Path" от официалния магазин на Snow Patrol, ще получат достъп до предварителната продажба на билетите за турнето в сряда, 5 юни. Общата продажба започва в петък, 7 юни.

Албумът е първи за състава след "Wildness" от 2018 г. и ще бъде издаден на 13 септември.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини