Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Софийската опера и балет удостоява Райна Кабаиванска с най-високото си отличие
 Софийската опера и балет удостоява Райна Кабаиванска с най-високото си отличие
Снимка: БГНЕС
Софийската опера и балет удостоява Райна Кабаиванска с най-високото си отличие Сряда, 18.09.2019 г., 14:43 ч. Обичаното сопрано ще получи приза си по време на откриването на юбилейния 130-и сезон на Операта на 20-и септември

Софийската опера и балет ще присъди своето най-високо отличие на легендарната българска оперна певица Райна Кабаиванска. Обичаното сопрано ще получи приза си по време на откриването на юбилейния 130-и сезон на Операта на 20-и септември.

Артистичният мениджмънт на бляскавото откриване на оперния сезон е дело на акад. Пламен Карталов. Грандиозното музикално събитие е в чест на 90-годишнината от рождението на Николай Гяуров. Затова в концерта се включват знаменити певци, свързали артистичната си кариера с именития български бас.

И Долора Заджик, и Райна Кабаиванска провеждат в момента своите Майсторски класове. Концертът на възпитаниците на Заджик е на 28-и септември от 19:00 часа, а участниците в XIX-ия Международен майсторски клас на Кабаиванска ще се представят на престижната сцена на Софийската опера на 29-и септември.

Коментари