Sophie Ellis-Bextor събра над 1 милион паунда с танци

Певицата участва в благотворителен 24-часов денс маратон

17 ноември 2021
social
Снимка от facebook

Sophie Ellis-Bextor събра над 1 милион паунда от дарения в благотворителен 24-часов денс маратон. Парите ще бъдат дарени на организация, която помага на нуждаещи се деца и младежи. Певицата започна да танцува във вторник сутринта и не спря да се движи в продължение на цяло денонощие. По време на маратона тя пя караоке, изпълнява танц с лента и многократно сменя блестящите си костюми и животински маски. Предизвикателството беше излъчвано на живо от онлайн платформата на BBC, като звездата танцуваше на песни, които сама е подбрала, сред тях хитове на Abba, Beyoncé и Take That. Sophie беше подкрепена в начинанието от съпруга си Richard Jones, петте им момчета, нейната майка Janet Ellis, както и приятели като Natalie Imbruglia, Gemma Collins и Michael Ball.

Ellis-Bextor успя да издържи на маратона, макар в последния един час да започна да поддава психически и физически: “Помислих си, "Боже мой, вероятно ще падна на топка на пода". После ми мина през ума "Дали хората ще ме съжалят или ще си поискат парите обратно?".

След финала водещата на сутрешното предаване на ВВC Radio 2 Zoe Ball съобщи, че певицата е набрала 803 384 паунда за различни каузи в помощ на деца във Великобритания. Хората обаче са продължили да даряват и така час по-късно сумата се увеличила до 1 009 317 паунда. И към момента тя продължава да расте, а Ellis-Bextor коментира, че това е невероятно и благодари сърдечно на всички отзовали се.

Предизвикателството е вдъхновено от поредицата "Kitchen Disco sessions" на певицата, които тя излъчваше онлайн от дома си по време на локдауните през 2020 г. В края на годината тя разкри, че е наполовина готова с новия си албум.

Новини