Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
„Союз МС-11“ се скачи успешно с руския модул на МКС
„Союз МС-11“ се скачи успешно с руския модул на МКС
„Союз МС-11“ се скачи успешно с руския модул на МКС Вторник, 04.12.2018 г., 14:19 ч. Новата експедиция ще продължи 194 дни и от нея се очаква да проведе близо 50 научни експеримента

Космическият кораб „Союз МС-11“ успешно се скачи с руския модул на Международната космическа станция, съобщиха от Роскосмос.

Пилотираният апарат достави на борда на станцията руснака Олег Кононенко, американката Ан Макклейн и канадеца Давид Сен-Жак. Тримата ще заменят сегашния екипаж на станцията в състав Сергей Прокопиев от Роскосмос, Серина Ауньон от НАСА и Александър Херст от Европейската космическа агенция. Те трябва да се завърнат на Земята в края на декември.

Новата експедиция ще продължи 194 дни и от нея се очаква да проведе близо 50 научни експеримента. 

Стартът ѝ беше планиран за края на декември, но се наложи да бъде изтеглен по-рано заради инцидента с космическия кораб „Союз МС-10“ на 11 октомври. Тогава заради повреда на ракетата-носител руснакът Алексей Овчинин и американецът Ник Хейг се приземиха аварийно на 20-та минута от началото на полета. За времето между инцидента и днешния старт бяха проведени поредица успешни изпитания на ракетата-носител.

Снимка: БГНЕС

 

Коментари