Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Спайдърмен вече няма да е част от вселената на "Марвел"
Спайдърмен вече няма да е част от вселената на
Спайдърмен вече няма да е част от вселената на "Марвел" Сряда, 21.08.2019 г., 11:20 ч. "Г-н Старк, не искам да си отивам..."

Филмите за супергероя Спайдърмен вече не са част от вселената на “Марвел”. Причината е спор за авторски права между филмовите гиганти “Дисни” и “Сони”.

Новината за изваждането на “Спайдърмен” от порфолиото с филми по комикси “Марвел” дойде рано тази сутрин. Първоначално тя беше съобщена от “Дедлайн” и по-късно потвърдена от “Сони пикчърс”.

Според известните към момента детайли “Сони” все още държи правата върху героя Спайдърмен и до момента са получавали по-голямата част от приходите от филмите.

В последните преговори от “Дисни” обаче поискали всички приходи от бъдещи филми за Спайдърмен да се делят 50 на 50 между двете компании, вместо настоящата сделка. В момента “Дисни” получават едва 5% от бокс офис приходите.

Раздорът за пари доведе и до оттеглянето на Кевин Фейдж – президент и продуцент на “Марвел студиос”.

От "Сони" коментираха, че спорът ще засегне само следващия филм за Спайдърмен, а след това ще има нови преговори. От компанията добавят, че се надяват Фейдж отново да продуцира за тях.

Най-новият филм “Спайдърмен: Далеч от дома” донесе около 1 млрд. приходи след премиерата си, което означава, че “Дисни” са получили повече от 50 млн. долара.

Коментари