Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Според производителите няма недостиг на спирт и дезинфектанти
Според производителите няма недостиг на спирт и дезинфектанти
Снимка: pixabay.com
Според производителите няма недостиг на спирт и дезинфектанти Сряда, 25.03.2020 г., 15:52 ч. Разполагаемите запаси от суровини и състоянието на производствените мощности били на ниво и могат да отговорят на повишеното търсене

Ръководството на Агенция „Митници“ проведе разговори с производители на етилов алкохол (спирт) и дезинфектанти с цел да се установят разполагаемите запаси от суровини и състоянието на производствените мощности, съобщиха от агенцията.

По време на разговорите икономическите оператори дадоха уверение, че разполагат с достатъчно суровини за производство при пълен капацитет.

Анализът на Агенция „Митници“ показва, че общият капацитет на регистрираните производствени мощности за етилов алкохол е над 300 000 лира средно дневно, а в данъчните складове под режим отложено плащане на акциз към момента се съхраняват над 4 000 000 литра етилов алкохол (етилов спирт), които може да се вложи в производството на медицински спирт и дезинфектанти.

Данните на Агенция „Митници“ се потвърждават и от разпространените публични позиции на някои компании, в които те подчертават, че могат да отговарят на повишеното търсене на спирт и дезинфектанти.

Коментари