Стачката повлия и на премиерата на "Опенхаймер"

15 юли 2023
Опенхаймер
Снимка от БГНЕС

Звездите от филма "Опенхаймер" напуснаха премиерата в Лондон заради актьорската стачка, която официално започна днес в Холивуд, съобщава Deadline.

Килиън Мърфи, Мат Деймън, Рами Малек и Емили Блънт се появиха на килима в кино "Одеон" на лондонския площад "Лестър", но след като научиха, че Гилдията на актьорите и Американската федерация на телевизионните и радиоартистите са обявили стачка, решиха да напуснат събитието. Според правилата на стачката участващите актьори нямат право да присъстват на подобни събития и да рекламират филми.

Режисьорът на филма Кристофър Нолан се обърна към публиката и похвали актьорите за участието им в стачката.

"Трябва да отдам дължимото на работата на нашия невероятен актьорски състав, начело с Килиън Мърфи. За мен е много важно, че работих с талантливия екип: Робърт Дауни - Джуниър, Мат Деймън, Емили Блънт, Флорънс Пю, Кенет Брана, Рами Малек и много други. Видяхте ги тук по-рано на червения килим, но за съжаление те са заминали да подготвят плакатите си, подкрепяйки стачката на актьорите и сценаристите".

Сред исканията са: увеличаване на плащанията от големите студия и на плащанията за предавания в стрийминг услуги, както и защита срещу неразрешено използване на изображения на актьори от изкуствен интелект.След обявяването на стачката участващите актьори не могат да продължат да снимат, нито да рекламират филми или да присъстват на премиери.

Новини