Stevie Nicks пусна песен с Dave Grohl

“Show Them the Way” е първата самостоятелна песен на певицата от 6 години

10 октомври 2020
social
Снимка от facebook

Stevie Nicks издаде нова рок балада. “Show Them the Way” е първата самостоятелна песен на певицата откакто през 2014 г. пусна на музикалния пазар "24 Karat Gold".

Greg Kurstin е продуцент на парчето, което беше представено в две версии - едната е акустична, в която единственият музикален инструмент е пианото, а втората е записана с пълен състав музиканти, сред които Dave Stewart на китара и Dave Grohl на барабаните.

В текста Nicks търси напътствия за бъдещето от големи лидери като Martin Luther King Jr., John Lewis и John F. Kennedy. Песента е вдъхновена от истински сън на певицата, в който тя участвала в благотворителен концерт и се готвела да излезе на сцената пред популярни личности като King Jr., Lewis и семейство Kennedys.

В интервю за сп. "Rolling Stone" Nicks разкрива, че е написала песента още през 2008 г. Тогава била в Сейнт Чарлз, Илинойс, където работила по концертен филм. В продължение на два месеца, докато била там, често гледала документални филми за известни личности. Така една нощ сънувала някои от тях и се вдъхновила да създаде “Show Them the Way”.

Към края на песента Nicks среща сянка, която олицетворява нейната майка, която е работила в база за военни затворници във Финикс. Фигурата й напомня "Не забравяй за какво се борихме" - реплика, която майка й често използва пред нея през годините.

Stevie Nicks възнамерявала да включи “Show Them the Way” в албума си от 2011 г. "In Your Dreams", но я представила прекалено късно на екипа си. Според нея сега е най-подходящото време да я издаде.

Stevie Nicks продължава да е икона за много млади музиканти, сред които Harry Styles и Miley Cyrus. Тя е голямото вдъхновение зад последния хит на Cyrus "Midnight Sky".

Новини