Stevie Wonder се завръща на сцената

Музикантът издаде две нови песни със собствен лейбъл

14 октомври 2020
social
Снимка от facebook

Stevie Wonder се завръща на музикалната сцена с две нови песни след 15-годишно отсъствие. В онлайн пресконференция 70-годишният музикант обяви, че композициите ще бъдат издадени под името на неговия собствен музикален лейбъл So What the Fuss Records, създаден в партньорство с една от големите звукозаписни компании / Republic Records. Новината бележи раздялата на певеца с Motown, негов дом от 1962 г.

От дома си в Южна Калифорния Wonder разказа, че започнал да пише едната от песните, “Where Is Our Love Song”, още когато бил на 18 г. през 1968 г. Наскоро я намерил и я завършил с нов текст и в партньорство с Gary Clark Jr. на китарата. Приходите от песента ще бъдат дарени на организацията "Feeding America", която по думите на Wonder се нуждае от 1 милиард долара, за да помогне на семействата в нужда в САЩ. 

Вторият трак, “Can’t Put It in the Hands of Fate”, също бил подготвян от няколко години и бил завършен с текст едва през последните няколко месеца: “Когато го написах за първи път, беше за любовна връзка. И после се замислих къде се намира светът днес и ние с него и си казах... тази лудост е недопустима. Няма да се примиряваме повече. Промяната се случва сега. Не може да оставим всичко в ръцете на съдбата... Не можем да оставим гласуването в ръцете на случайността". В песента участват Busta Rhymes и Rapsody, както и пет от децата на Wonder като беквокали.  

Лейбълът на Wonder So What the Fuss Records е кръстен на една от песните в последния му албум от 2005 г. "A Time to Love". Двете нови песни може да бъдат част от нова колекция, по която музикантът работи и в която ще участват още звездни гости. Ако този план не проработи, Wonder казва, че може да ги включи албума "Through the Eyes of Wonder", който от години е в процес на създаване. Той не изключва и възможността да се върне в Motown за още един отдавна разработван проект с госпъл музика, озаглавен "Gospel Inspired by Lula", по името на майка му.

Wonder потвърди и слуховете, че е имал сериозни здравословни проблеми. Той каза, че "е бил благословен с нов бъбрек" миналия декември и се възстановява с помощта на медицински екип: “Чувствам се страхотно. Гласът ми се чувства добре. Казах на дъщеря ми, че ще бъда с пет години по-млад от нея. Сега се чувствам като на 40". А за живота в неговото имение Wonderland заяви, че там е "безопасно... Носим маските. Практикуваме миенето на ръцете".  

Музикантът не пропусна в едночасовия си брифинг и емблематичния си хумор: "Жив съм и съм добре. Нямам търпение да имам кола, която се кара сама, за да мога аз сам да се карам". 

Новини