Sting се завръща с нов албум

“The Bridge” изгражда мост във времена на раздяла

01 септември 2021
social
Снимка от Анимато Мюзик/Universal Music Group

Sting е готов с нов албум, който е записан по време на локдауните заради пандемията. В интервю за Los Angeles Times музикантът обясни, че песните са написани "в година на пандемия, лична загуба, раздяла, разпад, локдаун и извънредно социално и политическо напрежение". А записите са били трудни заради социалната изолация и работата чрез връзка през интернет платформи. Именно в тази ситуация се появило заглавието, “The Bridge”, което намеква за изграждане на мост във времена на раздяла.

69-годишният певец загуби своя приятел и мениджър на турнетата му Billy Francis, с когото работят заедно от четири десетилетия и на когото той казва, че се дължи успехът на Police.

В интервюто Sting признава, че пише песни за свое удоволствие, но винаги е щастлив, когато неговият вкус съвпадне с този на публиката.

241126532-10158628931780292-6163722253340198888-n.jpg

По думите на изпълнителя, новият му проект представялва ретроспекция, която показва различните нива и жанрове, през които минава през цялостната си творческа кариера. "The Bridge" изглежда като колекция от най-големите му хитове, но всички песни в него са изцяло нови. Запис, който е едновременно модерен и оптимистичен, но и характерен за музикалните влечения на Sting. “Тези песни са между две измерения, между едно състояние на духа и друго, между живота и смъртта, между човешките връзки. Между пандемии и ери – политически, социални и психологически, всички сме по средата между нещо и имаме нужда от „мост“, който да ни свърже“.

Първият сингъл от новата колекция се казва "If It's Love". А в албума феновете ще чуят микс от рокендрол, джаз, класическа музика и фолк елементи.

15-ят албум от дискографията на музиканта ще излезе на 19-и ноември, а в края на октомври Sting ще започне осмата си серия концерти “Мy Songs” в Лас Вегас.

Съдържание на "The Bridge":

1. 'Rushing Water'

2. 'If It's Love'

3. 'The Book of Numbers'

4. 'Loving You'

5. 'Harmony Road'

6. 'For Her Love'

7. 'The Hills on the Border'

8. 'Captain Bateman'

9. 'The Bells of St. Thomas'

10. 'The Bridge'

11. 'Waters of Tyne' (Deluxe bonus track)

12. 'Captain Bateman's Basement' (Deluxe bonus track)

13. '(Sittin' on) The Dock of the Bay' (Deluxe bonus track)

Новини