The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Столичното метро вече се движи до "Хаджи Димитър"
Столичното метро вече се движи до
Снимка: Столична община
Столичното метро вече се движи до "Хаджи Димитър" Събота, 20.03.2021 г., 10:08 ч. Закрива се временната заместваща автобусна линия М3

От 05:00 часа тази сутрин е възстановено движението на метровлаковете между метростанция "Театрална" и метростанция "Хаджи Димитър" от III линия на метрото.

Временната заместваща автобусна линия М3 се закрива, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Цялата метролиния от МС „Хаджи Димитър“ до МС „Красно село“ ще се обслужва по зимно разписание.

Движението на метрото в участъка беше спряно на 19 януари за възстановяване на 30-метров участък с надигнат релсов път.

От Столична община тогава обясниха, че заради дъждовете нивото на река Перловска се е повдигнало, а подземните води са достигнали нивото на терена. В комбинация и с плаващи пясъци се е увеличил водния натиск, който е причинил аварията в третия лъч на метрото.

На 18 март възстановеният участък беше приет от Държавна приемателна комисия, след което е издадено и разрешение за ползване.

Договорът за изграждане на участъка от III линия е на инженеринг по Жълтата книга на ФИДИК. За него са валидни гаранционните ангажименти, както е разписано в договора, и настоящият ремонт е извършен изцяло за сметка на строителя.

Коментари