Супергрупата Фондацията ще отбележи по специален начин юбилея на Кирил Маричков

05 януари 2024
Фондацията
Снимка от прессъобщение

Супергрупата Фондацията ще отбележи по специален начин юбилея на Кирил Маричков. Легендарният български музикант навършва 80 години на 30-и октомври и по този повод в София ще се състои концерта „ФОНДАЦИЯТА празнува КИРИЛ МАРИЧКОВ на 80 години“. 

Празничното събитие, в което главен герой ще бъде Кирил Маричков, ще бъде в зала 1 на НДК. На сцената до него ще бъдат останалите четирима от супергрупата - Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански, а специален гост ще е обичаният им колега и приятел Валди Тотев. Музикантите планират още много изненади, които ще зарадват не само именития рожденик, но и всички в залата в паметната вечер на 30-и октомври, а какви ще бъдат те ще стане ясно съвсем скоро.

Билетите за концерта „ФОНДАЦИЯТА празнува КИРИЛ МАРИЧКОВ на 80 години“ вече са в продажба.

Емблематичният музикант, „зодия Щурец“, през април миналата година пусна автобиографичната си книга – "Кирил Маричков: На прага на времето". С нея авторът емоционално и елегантно отбеляза и 55 години от основаването на легендарната българска рок група „Щурците“. Книгата представя подробно житейския и творчески път на забележителния музикант от детството му до най-силния период в историята на „Щурците“ – 80-те години на ХХ век. Не случайно групата е сред претендентите за титлата „най-влиятелна рок група на 20 век“, а само малка част от хитовете им са „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“, „По пътя“ и много, много други.

Голяма част от вечните песни на „Щурците“ ще звучат и в изпълнение на Фондацията на 30-и октомври, когато ще бъдат отбелязани 80 изпълнени със смисъл, музика, емоции и много труд години.

Новини