Светът отбелязва 50 години от албума на Pink Floyd “Тhe Dark Side Of The Moon”

24 март 2023
Pink Floyd
Снимка от Facebook

Светът отбелязва 50-годишнината на основополагащия албум на Pink Floyd “Тhe Dark Side Of The Moon”. 

По специалния повод ремастерираната колекция от 1973 г. беше издадена днес в делукс бокссет версия. В колекционерското издание е включена и плоча с концерта “The Dark Side Of The Moon - Live At Wembley Empire Pool, London, 1974” и книгата “Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon: 50th Anniversary”.

Петте десетилетия на албума ще бъдат маркирани в Ню Йорк тази вечер, когато емблематичният небостъргач “Empire State Building” ще бъде осветен с прожекция на анимация с призмата от обложката. Началото ще бъде след залез и ще може да се наблюдава от целия град, а за феновете извън Голямата ябълка ще има лайфстрийм от камерата на “Empire State Building”.

В Италия на площада пред Миланската катедрала снощи имаше светлинно шоу, при което призмата покри 500 квадратни метра. Не беше пропусната и разноцветната дъга от обложката, както и белият светлинен лъч.
 

В планетариуми в различни части на света пък феновете ще могат да се насладят на шоу, докато слушат песните от колекцията. 

"The Dark Side of the Moon" е сред най-продаваните албуми в историята с над 45 милиона продадени екземпляра по света. Оценява се високо заради иновативните си техники за продукция и е повлиял безброй артисти в 50-годишната си история.

Пълна информация за събитията е публикувана на сайта на Pink Floyd

Новини