Съобщиха кога излиза биографичния филм за Michael Jackson

12 януари 2024
Michael Jackson
Снимка от YouTube screenshot

Насрочиха дата за премиерата на биографичния филм за Michael Jackson. "Michael" трябва да излезе на 18 април 2025 г.

Студиото Lionsgate стои зад проекта, а за режисьор е избран Antoine Fuqua. 

Ролята на Краля на поп музиката ще изпълни неговия племенник Jaafar Jackson.

Graham King, който участва в създаването на спечелилия "Оскар" биографичен филм за Queen "Бохемска рапсодия", ще бъде продуцент на лентата за Michael Jackson. John Logan, работил по "Гладиатор" и "Авиаторът", се е заел със сценария. 

Според Lionsgate филмът ще покрие всички аспекти от живота на Jackson, макар че остава неясно дали ще засегне някои противоречиви моменти, свъзразани с покойния артист, тъй като продукцията е подкрепена от ръководещите неговото наследство. Семейството и близките на Michael винаги категорично са отричали обвиненията в педофилия, които многократно бяха отправяни към него през годините. Тези твърдения отново излязоха на преден план след премиерата на скандалния документален филм "Да напуснеш Невърленд" от 2019 г. 

Официалният синопсис на филма гласи:

„"Michael" ще представи на публиката завладяващ и честен портрет на брилянтния, но сложен мъж, който стана Крал на попа. Филмът представя неговите триумфи и трагедии в епичен, кинематографичен мащаб – от човешката му страна и лични борби до безспорния му творчески гений, илюстриран от най-емблематичните му изпълнения. Както никога досега, публиката ще получи "поглед отвътре" към един от най-влиятелните, новаторски артисти, които светът някога е познавал“.

 

Новини