Taylor Swift изравни рекорд на Elvis Presley

25 декември 2023
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

“1989 (Taylor’s Version)” на Taylor Swift се завърна на първото място в американската класация за албуми Billboard 200, докато “Pink Friday 2” на Nicki Minaj падна до номер 2 през втората си седмица. Изданието на Swift прекарва четвъртата си непоследователна седмица под номер 1 и повторното му възкачване през последната пълна седмица преди Коледа не е изненада, тъй като виниловите издания на нейните записи се радват на главозамайващи продажби сред купувачите на подаръци.

Нейната доминация според последните данни е на път да ѝ донесе нов рекорд. Това е 67-ата седмица, в която Swift има албум на първо място в Billboard 200, което я изравнява с Elvis Presley като соло изпълнител с най-много седмици, прекарани на върха на тази класация. Ако “1989 (Taylor's Version)” остане на първо място и в следващата класация след седмица, тогава Taylor ще изпревари Elvis и ще държи този рекорд съвсем сама.

Въпреки това тя все е далеч от рекорда за който и да е изпълнител на върха на Billboard 200. Ако премахнем думичката "соло" от уравнението, рекордът за всички времена се държи от Beatles, които са били на първо място в класацията за албуми в продължение на 132 седмици, което е приблизително двойно повече от това, което Swift и Presley имат в момента. 

Доминацията на Swift не свършва до тук - тя има общо три албума в топ 10 в момента, като „1989“ се присъединява към „Midnights“ под номер 3 и „Lover“ под номер 7.

Новини