Taylor Swift официално е в отбора на милиардерите

03 април 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Taylor Swift записа пореден връх в дългия си списък с постижения - тя вече официално е милиардерка. 

Суперзвездата влезе в списъка на сп. Forbes на най-богатите хора в света, който беше публикуван тази седмица. Swift е спечелила около 1,1 милиарда долара тази година според изданието. В сумата влизат приходите от разбиващото ѝ рекорди турне "Eras" и стойността на музикалния ѝ каталог, както и нейните имоти. От Forbes казват, че Swift е първият музикант, който е спечелил десетцифрено състояние единствено и само чрез песните и концертите си.

Бизнесменът и бивш баскетболист Earvin “Magic” Johnson и дизайнерът Christian Louboutin са другите известни личности, които правят своя дебют в списъка на световните милиардери. Начело е Bernard Arnault, който е спечелил 233 милиарда долара като директор на империята LVMH, която включва 75 модни и козметични марки. Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Larry Ellison, Warren Buffett, Bill Gates, Steve Ballmer, Mukesh Ambani и Larry Page оформят Топ 10 на списъка. 

От Forbes обявиха, че тази година в списъка има рекордните 2 781 милиардери. Това е със 141 повече от миналата година и с 26 повече от предишния рекорд през 2021 г. А най-богатите са по-богати отвсякога - с общо състояние от 14,2 трилиона долара. 

Миналата година Billboard изчисли, че Swift е спечелила приблизително 1,82 милиарда долара от продажби на музика, билети за концерти, мърчандайз и билети за кино за 2023 г. до 7 декември. 

Според изданието турнето на Swift през миналата година е донесло 900 милиона долара от продажба на билети. Тази сума е базирана на изчисленията, че Swift е продала 3,3 милиона билета за 53 концерта в САЩ, по около 250 долара на билет. Предполагаемо 13 шоута в Латинска Америка са донесли още между 60 и 75 милиона от 750 000 билета. На тези концерти Swift е продала рекламни стоки от турнето за около 132 милиона долара или грубо по около 2 милиона долара средно от шоу само от мърчандайз. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини